Webmail, eClass, Secretariat, VPN: Οδηγός επιβίωσης (ΕΛΜΕΠΑ)

Webmail, eClass, Secretariat, VPN: Οδηγός επιβίωσης (ΕΛΜΕΠΑ)
Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο!

Το να είσαι φοιτητής έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το να παλεύεις στις 4 τα ξημερώματα να σετάρεις το VPN της σχολής για μια εργασία που προέκυψε, βασιζόμενος στις διάσπαρτες και - καμιά φορά - "σπασμένες" οδηγίες που έχουν, δεν είναι ευχάριστη εμπειρία... Γι' αυτό φίλε φοιτητή και φίλη φοιτήτρια ήρθαμε να σε σώσουμε από τα δεσμά της τρελής γραφειοκρατίας και κακών οδηγιών! (ή και να κάνουμε την κατάσταση χειρότερη, who knows?)

Ακολουθούν μερικά από τα βασικά συστήματα που πρέπει να ξέρει ένας φοιτητής/ια και οδηγίες για το πως να τα περιηγηθεί.

Webmail

Ναι φίλτατε φοιτητή/ια, ο ακαδημαϊκός σου λογαριασμός έρχεται με ένα ολοκαίνουριο και γυαλιστερό email! Σοκ, έτσι; Το ξέρω...

Το email σου είναι της μορφής: [Αριθμός μητρώου]@edu.hmu.gr , όπου ο Αριθμός μητρώου είναι η μοναδική σειρά χαρακτήρων και ψηφίων που σε αντιπροσωπεύουν στο ίδρυμα. Π.χ. Ένα παράδειγμα ενός φοιτητικού email είναι: [email protected].

Στο email μπορείς να μπείς στη διεύθυνση https://webmail.edu.hmu.gr με τα στοιχεία του ακαδημαϊκού λογαριασμού σου.

Προώθηση email στο προσωπικό email!

Σοκ (#νοτ) προκαλεί το γεγονός ότι το 99,9% των φοιτητών προτιμάει να σιδερώνει ρούχα και να τρώει κατεψυγμένη φασολάδα από το χωριό από το να μπαίνει στο Webmail κάθε μέρα. Ευτυχώς, υπάρχει λύση γι' αυτό! Μπορείς να κάνεις προώθηση στο προσωπικό σου inbox των emails που έρχονται στο ακαδημαϊκό email. Για να το κάνεις αυτό, συνδέσου στο Webmail και μετά:

Πάτα στο κουμπί "Settings" πάνω δεξιά
Από το πλαϊνό μενού, πάτα "Filters" 
Στη στήλη "Filters" πάτα το "+" κάτω αριστερά
Συμπλήρωσε ένα τίτλο, επέλεξε "All messages", στη λίστα από κάτω επέλεξε "Send message copy to" και βάλε από δίπλα το email σου.
last but not least.... Save!

Παρακαλώ. :)

Έρχονται περισσότερες οδηγίες σύντομα...