Τα πρώτα βήματα του po/iw

Τα πρώτα βήματα του po/iw

Όλα από κάπου ξεκινούν. Το po/iw (ποιώ, φτιάχνω) γεννήθηκε από την ανάγκη  φοιτητών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης για έναν χώρο συνεργασίας και δημιουργίας για πρότζεκτ διαφόρων ειδών, κυρίως ανοικτού/ελεύθερου κώδικα και υλισμικού.

Πολλές φορές αναφερόμαστε στο po/iw ως ομάδα, όμως αυτός ο όρος δεν ταιριάζει απόλυτα. Το po/iw είναι μια κοινότητα, κολλεκτίβα χρηστών, ατόμων, φοιτητών η οποία είναι ανοικτή σε όλα τα άτομα που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δικά τους πρότζεκτ και να μάθουν από αυτά. Η κοινότητα είναι αυτοδιοικούμενη, ενώ μπορεί κάθε άτομο να γίνει μέλος και να μετέχει σε αυτή, ανεξάρτητα από τις γνώσεις του, το πλήθος των project που έχει δημιουργήσει, το φύλλο του ή οτιδήποτε άλλο.

Το po/iw μέχρι στιγμής - τον καιρό συγγραφής αυτού του άρθρου - δεν έχει αποκτήσει ακόμη τον δικό του φυσικό χώρο και αυτό γιατί η κατάσταση με την πανδημία του COVID-19 δεν το επιτρέπει.

Μένουμε σε επικοινωνία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και αναμένουμε για την έναρξη του φυσικού μας χώρου σε αυτό.

📡 Stay tuned.

DONFN.